Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@02:09:18 GMT

هزینه یک «افطاری ساده» چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۸۹۴۲

هزینه یک «افطاری ساده» چقدر است؟

همشهری آنلاین - اکرم میرزایی: این روزها هزینه‌های یک سفره ساده نیز گران است. تورم قیمت همه کالاها را تحت تاثیر قرار داده است و مرم نیز با آن دست به گریبانند. در مورد اقلام مصرفی بازار رمضان نیز اوضاع به همین منوال است و سفره‌های سحر و افطار را تخت تاثیر خود قرار داده است.

بر ا اساس مشاهدات میدانی خود از قیمت اقلام موجود در سطح شهر تنها قیمت برپایی سفره افطار برای یک خانوار ۴ نفره را بررسی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان تنها متداول‌ترین اقلام مورد استفاده در یک سفره افطار را مدنظر قرار دادیم.

پیش از همه به سراغ نان رفتیم؛  عضو ثابت تمام سفره‌های افطار. نان سنگک که متداول ترین نان در سفره افطار هر ایرانی می باشد با نرخ دولتی یک هزار و ۲۰۰ تومان عرضه می‌شود. ۲ عدد نان سنگگ برای این خانوار چهارنفره کنار گذاشته‌ایم که روی هم قیمت آن ۲ هزار و ۴۰۰ تومان می‌شود.

میزان پنیر مورد نیاز برای این خانوار را ۴۰۰ گرم پنیر با کمترین قیمت در بازار برای یک بسته ۴۰۰ گرمی از پنیر یعنی ۱۴۵۰۰ تومان را محاسبه کرده‌ایم.  

هر کیلو سبزی خوردن به مبلغ ۸ هزار تومان به فروش می رسد که اگر مصرف یک وعده خانواده را  ۴۰۰ گرم در نظر بگیریم حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان قیمت سبزی خوردن برای این خانواده خواهد شد.

بسته ۵۰۰ گرمی چای خارجی که می‌تواند تکافوی مصرف یک ماه خانوار روزه دار ایرانی را بدهد در حدود ۹۰ تا ۱۲۵ هزار تومان فروخته می‌شود. اگر در نظر بگیریم مصرف یک وعده چای ۵۰ گرم باشد و کمترین قیمت را برای خرید چای یعنی ۹۰ هزار تومان را در نظر بگیریم چیزی حدود ۹ هزار تومان مصرف روزانه چای یک خانواده ۴ نفره خواهد بود.

هزینه یک بسته قند ۴۵۰ گرمی نیز ‌۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که هزینه ۵۰ گرم آن برای استفاده یک وعده ۱۲۰۰ تومان خواهد بود.

این ساده‌ترین سفره افطار است که هزینه آن برای یک خانوار ۴ نفره ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان است. بدون هیچ غذایی و با نان و پنیر. اگر این سفره افطار را برای ۳۰ روز ثابت در نظر بگیریم هزینه یک ماه آن برای خانوار حدود ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود.

سفره رنگین‌تر

اما اگر بخواهیم چند قلم از کالاهای مخصوص افطار  را نیز به این سفره اضافه کنیم هزینه‌ها متفاوت است.

کمترین قیمت اعلامی از سوی اتحادیه حلیم و آش برای هر کیلوگرم آش یا حلیم بدون مخلفات با پخت استاندار، به ترتیب ۴۰ و ۴۱ هزار تومان است. البته در نقاط مختلف شهر تهران، ‌ می‌توان با قیمت‌های پایین تر نیز آش و حلیم را خرید اما ما هزینه پخت استاندار و با مواد اولیه قابل قبول را محاسبه می‌کنیم و اینکه اگر همین غذا در خانه تهیه شوند نیز هزینه‌ کمتری نخواهند داشت.

آش را محاسبه می‌کنیم که حداقل یک کیلوگرم آن برای سفره یک خانوار ۴ نفره لازم است.

یک بسته خرمای مضافتی ۷۰۰ گرمی نیز ۲۵ هزار تومان به فروش می‌رسد اگر مصرف یک وعده افطار برای یک خانوار چهار نفره ۲۵۰ گرم در نظر گرفته شود، بهای آن برای مصرف یک وعده خانواده چهار نفره حدود هشت هزار و ۹۰۰  تومان خواهد بود.

این نسبت در خصوص زولبیا و بامیه نیز برقرار است. قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه درجه یک از سوی اتحادیه قنادان۴۸ هزار تومان اعلام شده است. به این ترتیب هر ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه برای یک خانوار چهار نفره ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفته می‌شود.

با اضافه کردن این اقلام قیمت این سفره افطار۹۳ هزار و ۶۰۰ تومان خواهد بود. به این ترتیب هزینه سفره افطاری با کمترین تنوع یا با افزودن برخی غذاها و نوشیدنی‌های متداول برای ماه رمضان از جمله شربت خاکشیر به آن ماهیانه حدود ۹۰۰ تا ۳ میلیون تومان برای یک خانوار چهار نفره هزینه خواهد داشت. آن هم برای خانواده‌هایی که سفره شام و افطارشان را با هم یکی می‌کنند.

کد خبر 597017 برچسب‌ها اقتصاد - تورم خرما کالاهای اساسی رمضان- افطار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد تورم خرما کالاهای اساسی رمضان افطار تومان خواهد برای یک خانوار نظر بگیریم مصرف یک وعده خانوار چهار سفره افطار هزار تومان چهار نفره ۴ نفره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۸۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه صبح نو در شماره امروز خود نوشت:

سخنان مهدی نصیری در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی واکنش برانگیز شده است. او در این مصاحبه از ضرورت اتحاد اپوزیسیون جمهوری اسلامی سخن گفته؛ یعنی اتحاد شاهزاده با تاج‌زاده. جمهوری‌خواهان با هواداران سلطنت. این سخنان چندان قابل نقد نیست، نه از آن باب که سخن بسیار دقیق و فکر شده‌ و ایده‌ای است که از عطاری هیچ‌کس جز عطاری نصیری نمی‌توانسته بیرون بیاید، نه از تاج‌زاده که از شاهزاده تا مسیح هم نتوانستند چند ماهی دور یک میز بنشینند و امروز به یکدیگر فحش‌های مثبت ۱۸ می‌دهند. بنابراین امتناع این ایده از روز روشن‌تر است. و باز نه جای تعجب که نصیری چنین سخنانی را بر زبان رانده که جای تعجب نیست؛ چراکه مسیر هر فرد رادیکالی، افتادن در چرخه رادیکالیسم است.

بنابراین مدعای مطلب حاضر نه نقد این سخن نصیری که نقد روشنفکران ایرانی است که در ۲۰۰ سال اخیر قدمی به جلو برنداشتند و همچنان اسیر توهم‌اند. توهمی که باید آن را توهم انفکاک از جامعه و بیگانگی با انسان ایرانی نامید.

باید مسیر طی شده و جریان روشنفکری ایرانی نقد شود که امروز مهدی نصیری در این نحله خود را قرار داده است. نقد روشنفکران نه از باب غرض با این جماعت، بلکه از فرط بیگانگی است که با جامعه دارند و رؤیاهایی که این‌ها در دویست سال اخیر به جای فکر، ایده و اندیشه پیشرفت به‌عنوان جنس بنجل به مردم ایران فروخته‌اند و به جای پیشرفت و توسعه برای مردم ایران، وضعیتی ایجاد کردند که بعد از دویست سال دوباره ایده بازگشت به وضعیت دویست سال گذشته را تئوریزه می‌کنند.

روشنفکر ایرانی ۲۰۰ سال است که اسیر این توهم است، از مردم سخن می‌گوید؛ اما فهمی از مردم ندارد. روشنفکر ایرانی که علیه سلطنت شورید و امروز دوباره به سلطنت رسیده است. زمانی مخالف شهر بود و زندگی در روستا را تئوریزه می‌کرد و امروز مقلد غرب و مدرنیته شده است.

این موجود ناقص‌الخلقه در عرصه فکری ایران باید پاسخگو باشد که چگونه با همه ادعای روشنفکری خود و تحقیر جامعه از تولید یک ایده هم عاجز مانده و امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.

رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901683

دیگر خبرها

  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای مددجویان استان کرمانشاه
  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری /بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که نان فحش دادن به آنها را سر سفره خود برده بود
  • قیمت کولر صنعتی | 2 سال گارانتی | شرایط چک و اقساط
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی کمیته امداد برای مددجویان
  • چرا خرید عمده عطر و ادکلن وارداتی به صرفه تر است؟